کلپتومانیا

کلپتومانیا اختلالی است که فرد نمی‌تواند در مقابل فکر سرقت مقاومت کند و ناخواسته دست به دزدی می‌زند. در این مقاله قصد دارم 10 نکته در مورد این اختلال اشاره کنم تا بیشتر یا کلیپتومانیا آشنا شویم.

حدود 200 سال است که کلپتومانیا به طور رسمی در شناخته شده است. با این وجود، با داده‌های اندکی وجود دارد که آن را آسیب شناسی یا درمان آن را بررسی می‌کند.

اگرچه شیوع دزدی از فروشگاه در طول زندگی در ایالات متحده 11.3٪ است، اما افراد واقعا کمی هستند که از روی این اختلال دزدی کرده‌اند. در اینجا 10 یافته مبتنی بر شواهد دیگر در مورد kleptomania بر اساس تحقیقات اخیر آورده شده است.

10 نکته در مورد کلپتومانیا:

  1. DSM-V کلپتومانیا را به عنوان یک اختلال کنترل تکانه طبقه بندی می کند و از DSM-III به این شکل طبقه بندی شده است . با این وجود، این وضعیت دارای ویژگی‌های مشترک با اختلالات طیف وسواس فکری عملی(OCD)، اختلالات خلقی و اختلالات سوء مصرف مواد است.
  2. کلپتومانیا با تمایل به دزدی و ناتوانی در توقف مشخص می‌شود که می‌تواند تکانشی باشد. این تمایلات نابهنگام، مخاطره آمیز و خطرناک هستند. برخی از آزمایش‌ها نشان داده‌اند که افراد مبتلا به این عارضه تکانشی‌تر و کمتر مهار می‌شوند و همچنین به دنبال هیجانات هستند.  افراد مبتلا به این بیماری افکار و تمایلات مزاحم مرتبط با دزدی از مغازه را تجربه می‌کنند و اغلب پس از انجام عمل احساس گناه ، پشیمانی یا افسردگی می‌کنند. اقلامی که آنها می‌دزدند معمولاً ناخواسته و غیر ضروری هستند. اقدام به خودکشی مرتبط با احساس شرم ناشی از دزدی از مغازه یا مشکلات شخصی مرتبط غیرمعمول نیست.
  3. به گفته نویسندگان یک مطالعه در Annals of Clinical Psychiatry ، شدت تشخیص کلپتومانیا به شدت با احساس “پاداش” ناشی از دزدی و همچنین اختلالات اجباری همراه مانند OCD و بی اشتهایی عصبی مرتبط بود. آنها نوشتند: «رویکردهای درمانی باید اینها را به عنوان اهداف درمانی احتمالی در برگیرند. این داده‌ها همچنین ممکن است از مفهوم‌سازی کلپتومانیا به‌عنوان یک اختلال مرتبط وسواس فکری عملی به جای اینکه مرتبط با مصرف مواد یا اختلالات تکانشی باشد، حمایت کند.
  4. مانند OCD، پیشگیری از مواجهه و پاسخ (ERP)، نوعی درمان شناختی رفتاری(CBT)، پیشنهاد شده است که در درمان کلپتومانیا موثر باشد.
  5. داروهایی که ممکن است در درمان کلپتومانیا موثر باشند عبارتند از SSRI ها و آنتاگونیست‌های مواد افیونی مانند نالترکسون.
  6. در مقالات، چند مورد کلپتومانیا را به عنوان یک اثر نامطلوب تجویز ونلافاکسین برجسته کرده‌اند. ونلافاکسین یک مهارکننده بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRI) است و متخصصان فرض می‌کنند که کلپتومانیا ثانویه به تجویز ونلافاکسین می‌تواند به دلیل افزایش فعالیت دوپامینرژیک باشد. در یک یادداشت مرتبط، دزدی از فروشگاه معمولاً در بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون هنگام تجویز پرودوپامین رخ می‌دهد.
  7. کلپتومانیا ناشی از داروهای ضد افسردگی معمولاً به طور ناگهانی و در طول حالت اتیمیک پس از بهبودی افسردگی ظاهر می شود.
  8. کلپتومانیا عوارض عاطفی و قانونی دارد. بین 64 تا 87 درصد از بیماران کلپتومانیا دستگیر شده‌اند که بین 15 تا 23 درصد آنها زندانی شده‌اند.
  9. در یک پرونده دادگاه عالی مین در سال 2015، دفاع از “بی گناهی به دلیل جنون” به کلپتومانیا ناموفق بود.
  10. برخی از کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که انحراف از سیستم عدالت کیفری به درمان اجباری دادگاه ممکن است مناسب و صرفه جویی در هزینه‌ها باشد.

افراد مبتلا به کلپتومانیا به شدت با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند. اگرچه هنوز چیزهای زیادی در مورد کلپتومانیا روشن نشده است، مداخلات روان‌گردان و روان‌درمانی در حال ظهور ممکن است به افراد مبتلا به این بیماری کمک کند. در این بین، آنها احتمالاً به جای عواقب قانونی، از رفتار دلسوزانه سود بیشتری خواهند برد.

منابع:

  • Blum AW, Grant JE. Behavioral Addictions and Criminal Responsibility. Journal of the American Academy of Psychiatry and the Law. 2017 Dec;45(4):464-471. PMID: 29282238.
  • Grant JE, Chamberlain SR. Symptom severity and its clinical correlates in kleptomania. Annals of Clinical Psychiatry. 2018 May;30(2):97-101. PMID: 29697710; PMCID: PMC5935224.
  • Olbrich S, Jahn I, Stengler K. Exposure and response prevention therapy augmented with naltrexone in kleptomania: A controlled case study using galvanic skin response for monitoring. Behavioural and Cognitive Psychotherapy. 2019;47(5):622-627. doi:10.1017/s1352465819000213

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی ندارید؟